Fakta om Island

På denne side har vi samlet fakta om Island.

Island er et meget ungt land i geologisk forstand. Det dukket først opp av havet for omtrent 20 millioner år siden og er fortsatt i utvikling. Det er formet av vulkanske erupsjoner i Atlanterhavsryggen, som til slutt nådde opp til overflaten og formet en øy. Island er resultat av vulkansk aktivitet, noe som kjennetegnes av maleriske lavabredder, krater, vulkaner, bordfjell, pimpstein og vulkansk aske.


Opplevelser hele året

Island tilbyr sine tilreisende opplevelser av alle slag, uansett når de kommer på besøk. Hver årstid har sin enestående atmosfære med nye opplevelser og vakker natur, med sitt imponerende fargepryd. Hver sesong på Island har sin sjarme slik at du alltid vil huske det du opplever der.

Hver årstid på Island har sin egen sjarme og karakteregenskaper, men man kan holde på med aktiviteter hele året rundt. Man kan ri, delta i et stort utvalg av sightseeingturer, besøke et eller flere av de mange museer, nyte det gode livet I Reykjavík, spise gourmetmat, shoppe eller oppleve en av de mange islandske kulturfestivaler.
 
 
 
 
 
Om våren..

..opplever man at dagslyset tar overhånd, sola klatrer høyere på himmelen for å lyse opp og varme jorden.

Gresset blir grønt og trekkfuglene vender tilbake. Denne årstiden er perfekt å reise til Island for fuglekikkere. Over 200 arter hekker på Island, og noen arter er imponerende store.

Det er millioner av lundefugler og man kommer mange steder veldig nære fuglene.

Om våren er det masse herlig fisk i alle innsjøer og elver. Våren virker inspirerende på islendingene og de gleder seg til sommeren.

Om sommeren..
..blir himmelen skiftevis azurblå eller grå. Ikke forvent den helt sorte himmel, for solen går nesten aldri ned, og sommerdagene er uten ende.


Gresset dufter herlig mens det vokser, og den utrolige vegetasjonen blomstrer. Man kan besøke høyfjellet og oppleve de omfattende, rene og herlige viddene hvor ingen bor. Ute ved horisonten møtes en blå himmel, brun jord og hvit snø.

Du kan velge mellom mange forskjellige aktiviteter på Island, for eksempel dykking, gå på ski på isbreen, ta ekskursjoner på Europas største isbre og kjøre firehjuls-sykkel, fiske, sykle på mountain bikes eller padle kajakk. Og du må absolutt treffe havets kjemper, hvalene som vokser seg kolossale utenfor kysten
Om høsten på Island..
..strømmer vann fra høyfjellet og isbreene ned til lavlandet og når til slutt havet.

Overalt høster man naturens gaver. Den grønne vegetasjonen skifter til høstfarger og blir rød, gul eller brun, og landskapet får en fargerik kappe.

Fotografene synes at høsten er svært interessant på Island med alle sine farger og avskygninger av farger, samt en imponerende himmel med masser av fargede skyer.

Hester og sauer blir sanket på høyfjellet og samlet sammen i sanketrøer, der de blir sortert slik at den enkelte eier kan få med seg sine dyr. Der er det liv og røre som gjestene kan delta i.

Om vinteren på Island..

..hersker de store kontrastene, fredfull hvit snø dekker de sorte lavabreddene delvis og gir et magisk resultat.
Og plutselig farer flammene over himmelen, nordlysene danser over hodet på tilskuerne i grønt, hvitt eller rødt og aller helst når det er riktig kaldt.

Snøstormer og uvær river ofte i både land og hus, men det blir alltid stille etter stormen, og da er det nesten som om landet fødes på nytt.

Når stormen har stilnet er det fantasktisk å ta en tur på langrensski, og man skal ikke gå så langt unna Reykjavík for å finne fantastisk landskap og flott utsikt.